Cum sa aduci trafic pe site. Implementare SEO pentru incepatori

Multa lumea cade in mirajul averilor facute repede, pe net. Am vazut multi bloggeri care se lauda cu strategii extraordinare de crestere a traficului si, mai ales, cu banii castigati pe net. Vreau sa va spun, din start, ca, majoritatea, sunt povesti de adormit copiii.

 

 Am folosit cuvantul “majoritatea’ deoarece sunt si multe blogguri/site-uri de succes dar acestea au in spate sute, chiar mii de ore de munca, documentare si marketing.

Nu ai nevoie de un buget foarte mare pentru a implementa o strategie SEO (Search Engine Optimization). Ce inseamna asta de fapt? O strategie care te ajuta sa cresti in “ochii” motoarelor de cautare, in special a “regelui” Google prin folosirea unor cuvinte cheie care sa te ajute sa apari, ca brand, in primele pagini in cazul unei cautari.

 

 

 

Va prezint, mai jos, 5 sfaturi pe care le-am primit si eu si pe care le implementez, cu succes, pentru DinPixMedia:

1 – Crearea unui site cu plugin SEO bun. Daca esti la inceput de drum si nu ai multa experienta in construirea site-urilor, poti alege un builder pentru site-uri, gen WordPress. Pe langa faptul ca reprezinta o solutie ieftina, acestea sunt optimizate automat cu ultimele strategii. Pluggin-urile, pot fi, de asemenea, niste unelte care te vor scutii de multe batai de cap.

2 – Alegerea unei nise. Trebuie sa ai grija ce subiecte abordezi sau ce brand vrei sa construiesti. Preferabil este sa nu abordezi subiecte de interes general pentru ca vei ajunge sa lupti cu numele mari din industrie, care au la dispozitie bugete si echipe impresionante.

3 – Organizarea site-ului. Acum, ca ai site-ul si cateva articole, trebuie sa te gandesti cum sa le scoti mai mult in evidenta, cum sa le faci cat mai accesibile. Asta inseamna ca trebuie sa-ti organizezi site-ul in categorii si subcategorii. De asemenea trebuie sa ai grija ce cuvinte cheie folosesti, unde si cum le integrezi intr-un articol.

4 – Continut de calitate. Ai nevoie de o strategie bine pusa la punct, inca de la inceput. Daca ai impresia ca e suficient sa postezi cate un articol pe saptamana, cu asta ramai, cu “impresia”. ­čÖé Este foarte important sa postezi cat mai des articole de o calitate cat mai buna. Poti alege sa dezbati subiectele zilei dar trebuie sa o faci in stilul tau, folosind cuvintele tale. Google te vrea original si te va depuncta daca vei folosi copy/paste.

5 – Integrare social media. Asta nu va ajuta neaparat in campania SEO dar te va ajuta sa generezi atragi trafic spre site. Trebuie sa fi cat mai vizibil in retelele sociale si pe forumuri, sa ai o comunitate cat mai mare de urmaritori. Cele mai bune retele sunt Facebook, Google+ sau Youtube. 

 

Cel mai important este, totusi, sa ai rabdare, sa fi constient ca succesul nu o sa vina peste noapte, ci peste multe nopti de munca. La fel si banii. ­čÖé  Propunerea mea este sa pornesti un site bazat pe o pasiune, pe ceea ce iti face placere si sa nu urmaresti succesul material imediat.

 

 

Aici discutam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + six =