Cum sa transformi gunoiul in mobila

Pentatonic e o companie care doreste sa transforme radical cultura consumului prin lansarea unei colectii de piese de mobilier construite din deseuri electrice, plastic, chiar si alimentare.

 

Producem o cantitate imensa de gunoi in fiecare an, cea mai mare parte fiind reprezentata prin deseuri de plastic. In 2016, oamenii au cumparat 480 de miliarde de sticle. Din pacate, aceasta cifra, va fi depasita cu cca 100 de miliarde pana in 2021. Desi, in ultimii ani am inceput sa constientizam tot mai mult ce inseamna poluarea prin deseuri de plastic, inca suntem departe de eliminarea acesteia. Din 1950 si pana in ziua de azi, au fost produse cca 8.3 miliarde de tone de produse din plastic. Desi o anumita cantitate este reciclata, cea mai mare parte a acestora au ajuns in oceane si mari, afectand iremediabil fauna marina.

 

Aparatul care transforma gunoiul menajer in ingrasamant

Doi antreprenori, Jamie Hall si Johann Boedecker au gasit o abordare foarte interesante a problemei deseurilor. Cand viata iti ofera lamai, ce faci? Limonada! Dar daca viata iti ofera tone de plastic, ce faci? Mobila. Cei doi au pus bazele unei companii, Pentatonic, care a reusit sa atraga fonduri de cca 5 milioane de dolari, si care promite sa transforme modul in care privim deseurile. In colaborare cu o companie din Taiwan, Miniwiz, Hall si Boedecker vor prezenta Festivalul Design-ului din Londra o solutie mobila si ecologica pentru compactarea plasticului. Trashpresso este o mini-uzina ce functioneaza cu energie solara, care transforma deseurile in materie prima pentru viitoarele piese de mobilier.

 

 

Aici discutam