De ce urla cainii cand aud sirene?

Comportamentul cainilor este, de cele mai multe ori, surprinzator pentru oameni. Sunt multe explicatii vis-a-vis de poznele pe care acestia le fac, unele bazate pe studii stiintifice, altele, “de pe net”.

 

Din categoria “de pe net” vine si explicatia urmatoare dar, fenomenul, este descris foarte bine si oarecum logic.

Se pare ca obiceiul cainilor de a urla cand aud sirene are legatura cu stramosul acestora, lupul. Cand membrii haitei sunt imprastiati, acestia urla pentru a putea fi localizati mai usor. Acest obicei poate explica si comportamentul cainilor. Daca ne gandim ca acestia nu au habar ce e Salvarea sau masina de Politie, putem sa ne gandim ca ei interpreteaza sunetul sirenei ca si strigatul de ajutor al unui animal si, bineinteles, trebuie sa raspunda. O alta explicatie a urletelor poate consta in interpretarea sirenei, de catre caini, ca si semnalizarea unui lucru anormal care se intampla, actiune pe care ei o duc mai departe.

Multi oameni spun ca animalele (cainii) urla cand aud sirena deoarece le dauneaza urechilor. Totusi, spun expertii, daca aceasta s-ar intampla, cainii ar fugi si s-ar ascunde, incercand sa evite senzatia neplacuta.

Daca aceste urlete apar chiar si in absenta sirenei, ar fi bine sa duceti cainele, pentru un consult, la veterinar. Aceste urlete pot fi semnale ca e ceva in neregula cu acesta.

 

 

Aici discutam