Din Rusia vine ceasul care poate rezista unui atac nuclear

Rusia ramane un rezervor cu resurse nelimitate de lucruri care sa uimeasca restul lumii. Daca marii producatori de ceasuri se lupta in piata ceasurilor inteligente, din Rusia ce putea sa apara? Ceasul care poate rezista in fata unui atac nuclear. Normal, nu?

 

Povestea este cat se poate de adevarata. Ceasul este fabricat de compania Rostec si este, de fapt, un accesoriu pentru costumul, Ratnik, ce va echipa soldatul viitorului. Ceasul prezentat de rusi este practic indestructibil si poate fi folosit in orice conditii, fiind construit special pentru a rezista unui razboi nuclear. Acesta rezista la temperaturi de pana la 50 de grade Celsius. Negativ, rezistenta sa merge pana la -40 de grade.

Conform proiectantului, Oleg Faustov, ceasul inclus in echipamentul de lupta Ratnik, poate rezista oricaror radiatii solare dar si unui puls electromagnetic. “Daca un soldat este expus in fata unor emisii electromagnetice a unei bombe nucleare ceasul va continua sa functioneze fara probleme.”

Ca sa fie povestea completa, trebuie sa mentionam ca Rostec lucreaza deja la un upgrade a costumului. Varianta urmatoare va aparea in cursul anului 2020. Echipamentul ca include un exoschelet de titan si monitorizare a functiilor vitale, direct pe displayul de la casca.

Daca ti-a placut articolul da-ne un like la pagina de Facebook aici.

 

 

Aici discutam