Dispar tarifele de roaming in Europa. Internet gratuit in EU

Costurile foarte mari pe care le aveati cu telefonul in afara tarii pot fi considerate doar un vis urat. Incepand cu 15 iunie, tarifele pentru roaming dispar in tarile Uniunii Europene.

 

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a anuntat ca romanii care calatoresc in afara granitelor dar in interiorul Uniunii Europene, nu vor mai plati nici un tarif suplimentar. Costurile minutelor, mesajelor sau a traficului de internet se vor incadra in tarifele nationale.

Programul “Rome like at home” de tarifare in plan european va fi disponibil in tarile UE dar si in Norvegia, Islanda si Lichtenstein. 

Un mare avantaj al acestei decizii este faptul ca veti putea folosi datele de pe telefon pentru a asigura functionarea aplicatiilor preferate, in special cele gps, cum este Waze

Ancom avertizeaza, totusi, ca furnizorii de telefonie pot introduce un plafon in limita caruia puteti folosi traficul de date, urmand sa fiti tarifati suplimentar daca il depasiti. E bine sa va interesati de costuri daca aveti de gand sa plecati peste granita, cel putin pana se regelementeaza complet tarifele de telefonie.

 

 

 

Aici discutam