Equalizer 2. Un alt film de actiune?

Equalizer, cunoscut la noi ca “Justitiarul” a aparut in 2014 din “palaria” lui Antoine Fuqua, remember Training Day, cu Denzel Washington in rolul unui baiat bun saturat de o viata in care a facut numai “rele”.

 

Equalizer 2 a aparut acum si in cinematografele romanesti si are acelasi pesonaj in rolul principal. Daca nu ati vazut prima parte, va recomand sa o urmariti, pentru a putea sa intelegeti exact despre ce e vorba, nu de alta dar face actiunea mai interesanta. E genul ala de film, in care, daca stii anumite gesturi ale personajelor, se ridica mai repede parul pe tine. ­čśë Dupa ce am vazut filmul, de fiecare data cand suna alarma la ceas ma gandesc la Denzel…

Filmul reprezinta actiune in stare pura. Nu actiunea seaca din celelalte filme, genul de actiune care te face sa te prinzi bine de manerele scaunului, genul “John Wick” de actiune. De fapt, ambele personaje doresc sa lase in urma o viata tumultoasa dar mereu se intampla cate ceva, intervine cate un personaj din trecut care nu vrea sa-i lase sa-si gaseasca linistea.

 

In aceasta poveste il revedem pe Robert McCall, ducand viata sa obisnuita, inconjurat mereu de prieteni. Avand un set de aptitudini neobisnuite, omul e un fel de supererou in haine “civile” si ajuta oameni obisnuiti ce trec prin situatii periculoase. Totul se desfasoara relativ normal pana afla ca o fosta colega, si cea mai buna prietena a sa, este ucisa in Belgia. De aici filmul ne transpune in viata “sub acoperire” a agentilor CIA si aflam ca prietenii nu sunt mereu ceea ce par.

Equalizer 2/ Justitiarul 2 are un ritm foarte bun, efecte speciale spectaculoase si o coloana sonora pe care o veti cauta dupa vizionare. Personal, imi place suspansul in care te tine acest film. In momentul in care te gandesti ca stii ce se intampla, se schimba firul povestii. Finalul pare putin grabit si “tras de par” dar, dupa o ora jumate de vizionare si de cautat raspunsuri, parca vrei sa afli si tu ce se intampla. 

Desi am asteptat ceva timp ca sa apara, filmul nu m-a dezamagit si, vorba sotiei, parca abia astept sa-l mai vad o data. Fanii lui Denzel Washington nu vor fi dezamagiti, actorul face un rol excelent, poate mai bun decat a facut-o in Training Day.

 

 

Aici discutam