Everysight lanseaza ochelarii “smart” pentru biciclisti

Everysight Raptor e numele ce aduce inovatia in domeniu ochelarilor pentru biciclete, prin introducerea tehnologiei care permite folosirea realitatii augmentate (AR) in ciclism.

 

Firma are ca principal obiect de activitate producerea de arme. De fapt ochelarii Raptor au ca punct de plecare o tehnologie folosita de pilotii avioanelor de vanatoare. Poate ati vazut, in filme sau realitate, cate informatii au la dispozitie acesti piloti, prin intermediul vizorului de la casca de protectie.

 

 

In decursul a 10 ani, Everysight, a dezvoltat aceasta tehnologie, fiind acum introdusa in producerea ochelarilor pentru ciclisti. Ochelarii nu se diferentiaza aproape cu nimic de cei obisnuiti fiind asemanatori ca si marime sau culoare. Secretul acestora sta in display-ul folosit pentru a afisa informatia. In suportul pentru nas e un proiector care trimite lumina catre lentile. Acestea reflecta lumina catre retina omului si creeaza o imagine suprapusa celei vazute in realitate.

 

 

In spatele acestei inovatii sta un procesor quad-core, sustinut de o memorie RAM de 2GB si de o baterie cu durata de folosire de 8 ore, cu o singura incarcare. Si ca sa vedeti de ce i-am denumit ochelari “smart”, trebuie sa aflati, ca ochelarii Raptor, mai au accelerometru, magnetometru, giroscop, barometru, GPS cu GLONASS, semzor de proximitate si un microfon cu functie de recunoastere a vocii.

Ochelarii se conecteaza la telefoanele cu Android sau iOS prin intermediul unei aplicatii cu care puteti impartasii informatiile obtinute, in tura, pe retelele de socializare.

 

 

Aici discutam