Fabrica de Like-uri din China

Din categoria “Ce nu pot face chinezii?”  va prezint azi “Fabrica de like-uri”. Aceasta consta intr-o camera plina cu telefoane care dau “like” singure, ajutate de un soft. De ce se intampla asta? Pentru a creste popularitatea online a persoanei/firmei respective.

 

In zilele noastre popularitatea online a devenit o cerinta pentru oricine activeaza in acest univers. Au aparut foarte multe firme de IT care vand servicii de crestere a popularitatii unui persoane sau a unui brand. Like-urile si urmaritorii au devenit unele dintre cele mai apreciate lucruri din social media.

In clipul de mai jos veti vedea un birou din ceea ce multa lume ar putea descrie ca si o “fabrica de like-uri”. Cateva sute de telefoane sunt conectate intre ele si la un computer. Ajutate de un soft, acestea opereaza diferite conturi si ajuta proprietarii sa petreaca mai mult timp online, crescand popularitatea conturilor. Acest serviciu functioneaza momentan pentru programul de mesagerie WeChat dar, daca va da rezultate, va fi orientat si catre alti operatori din social media, chiar si catre Facebook.

Peretele plin cu sute de telefoane nu este cel mai mare sistem de acest gen. Se pare ca mai exista o instalatie cu cca 10 000 de telefoane conectate. Si asta e doar inceputul…

 

 

Aici discutam