Festival de arta stradala in Sibiu

Zilele acestea are loc, la Sibiu, Festivalul International de Arta Stradala. Acesta are, ca desfasurare, punctul 0 in Piata Huet.

 

Daca, pana acum, nu ati auzit de acest festival, puteti profita sa faceti o vizita in Sibiu deoarece spectacolul se termina abia duminica, 9 iulie. In seara asta, Homeboyldj va face ca centrul istoric sa vibreze pe ritmuri oldschool, iar maine seara, de la ora 21:00 va concerta Dragonu AKA 47.

Pe langa spectacolele muzicale, cea mai interesanta parte ramane, in opinia mea, cea de pictura stradala. Primaria Sbiu a pus la dispozitie, artistilor, cateva cladiri pe care se va desfasura un concurs de graffiti. Partea interesanta este aceste opere de arta vor putea fi admirate multi ani, de acum incolo, transformand cladiri banale in puncte de interes pentru turisti. 

 

 

 

Iata, mai jos, ce doresc organizatorii festivalului sa obtina cu aceste picturi:

 

 

“Pe termen scurt:

-Imbunatatirea aspectului zonelor alese pentru implementarea proiectelor artistilor: fatade deteriorate, calcane inestetice, ziduri ce sunt supuse desenelor necontrolate de tip „grafitti”, etc.;
-Promovarea orasului Sibiu ca centru cultural artistic, ca o capitala a tuturor artelor;
– Realizarea unui “Street Art Tour” va deschide noi oportunitati turistice, diversificandu-se astfel lista obiectivelor turistice sibiene;
-Sprijinirea si promovarea artistilor locali;
-Constientizarea publicului larg spre beneficiile aduse de arta vizuala;

Pe termen lung, in conditia continuitatii acestei idei, interventiile de arta murala in zonele rezidentiale noi ale orasului pot duce la cresterea interesului de apartenenta pentru Sibiu, contribuind astfel la pastrarea tinerelor valori umane in oras; acest lucru va duce catre o dezvoltare fireasca a zonei pe toate planurile, inclusiv pe cel economic.”

 

 

 

 

Aici discutam