Folia de aluminiu creste puterea Wi-Fi

Cercetătorii de la Universitatea Dartmouth au descoperit că o formă imprimată 3D acoperită cu folie de aluminiu poate îmbunătăți acoperirea wireless și poate spori securitatea Wi-Fi. Proiectul, care a apărut pe Eurekalert, implică amplasarea unui reflector pe și în jurul antenei unui router Wi-Fi pentru a modela fasciculul, sporind intervalul și împiedicându-l să treacă prin spații nedorite.

 

“Cu o investiție simplă de aproximativ 35 de dolari și specificarea cerințelor de acoperire, un reflector wireless poate fi construit la comandă pentru a creste performanta antenelor care costă mii de dolari”, a declarat Xia Zhou, profesor la Universitatea Dartmouth.

În lucrare, Zhou și colegii ei au testat mai multe stiluri de antene direcționale și au testat, de asemenea, o soluție care a implicat amplasarea unei bucati dintr-o cutie de suc  în spatele unui router pentru a modela undele radio către o țintă anume. După câteva incercari, au reușit să creeze forme specifice pentru a crește recepția Wi-Fi în anumite camere. Apoi au creat un program numit WiPrint care foloseste o imprimanta 3D pentru a produce forma exactă necesară care sa “conduca” undele wi-fi pentru a avea o  acoperire mai bună și securitate sporita. Odată imprimate, tot ce trebuie să faceți este să le acoperiți în folie de aluminiu.

Echipa a constatat că reflectoarele lor ar putea să directioneze, fara probleme, undele Wi-Fi pentru a evita unele spații și pentru a favoriza altele, sporind astfel securitatea și acoperirea. De exemplu, puteți să vă modelați fasciculul pentru a evita trecerea, printr-o fereastră, în stradă si sa amplificati semnalul într-o cameră din apropiere.

 

Aici discutam