Fotbalistii sunt invitati sa doneze 1% din salariu catre acte de caritate

Toata lumea vorbeste despre banii care se invart in jurul acestei adevarate industrii a fotbalului. Vorbim despre sume imense. Ce s-ar intampla daca o parte din acesti bani ar fi folositi pentru ajutorarea copiilor din tarile mai putin dezvoltate?

 

Sa ne gandim la transferul lui Neymar, de la Barcelona, la Paris Saint-Germain si la suma care s-a vehiculat, 220 de milioane de euro. Acum va rog sa va ganditi ce s-ar putea realiza cu 1% din aceasta suma. Vorbim despre 2.2 milioane de euro, bani proveniti dintr-o singura tranzactie, bani care se pierd, in timp ce, in fiecare ora, moare un copil din cauza conditiilor de trai! 

Fundatia Streetworldfootball incearca sa atraga atentia fotbalistilor si altor oameni din aceasta industrie, asupra efectelor benefice care ar putea rezulta din donarea procentului de 1 % din salariile si din tranzactiile efectuate intre cluburi. Banii astfel obtinuti ar fi colectati intr-un fond colectiv si investiti in activitati caritabile care sa sustina activitati fotbalistice in zone defavorizate.

Primul jucator care a acceptat sa faca parte din acest proiect este Juan Mata, de la Manchester United. El a acceptat si rolul de ambasador al fundatiei Streetworldfotball si incearca, acum, sa popularizeze acest proiect in randul colegilor sai.

Acum sa ne gandim la conditiile din tara noastra. Cati copii ajung ajung sa abandoneze sportul deoarece nu isi pot permite echipament adecvat? De ce nu s-ar intoarce o parte din banii care circula in fotbal, inapoi catre originile acestui sport? Cate stadioane am putea salva cu acesti bani?

 

 

Aici discutam