Galaxy Note 8, iPhone 8, telefoane de 1000 de euro?

Iata ca ajungem, incet, incet, la pragul de 1000 de euro platiti pentru achizitia unui telefon. Nu putem spune ca nu ne asteptam la asa ceva dar, totusi, merita un telefon valoarea asta?

 

Acum cativa ani existau niste pareri, in special pe Wall Street, care spuneau ca Apple trebuie neaparat sa scoata un telefon ieftin pentru a putea concura cu valul de telefoane, cu Android, care amenintau sa umple piata telefoniei. Uite ca nu s-a intamplat asta, si Apple a lansat iPhone 6 si S6 Plus, smartphone-uri care au generat profituri uriase si care erau considerate printre cele mai scumpe telefoane de pe piata.

Saptamana asta am asistat la un nou record. Samsung a lansat Galaxy Note 8, care se va vinde la cca 950 de euro. Pe langa asta Apple vine tare din urma si anunta iPhone 8, un telefon estimat la vanzare cu un pret apropiat de 990 de euro. Oare chiar asta e valoarea pietei sau asistam la un “complot” intre companii asa zis, rivale, pentru a-si imparti piata? Cu toate astea, sunt sigur ca aceste companii se bazeaza pe succesul garantat de istorie si de renumele brand-urilor. Sunt oameni care abia asteapta sa arunce banii astia pe un telefon ( nu m-am exprimat gresit ­čÖé ) si pe asta se bazeaza si producatorii.

O data cu trecerea timpului, observam o chestie ciudata, toate lucrurile se scumpesc: mancarea, imbracamintea, automobilele sau locuintele si nu cred ca asta e o noutate pentru cineva… Cred ca am asistat, cu totii, la comparatii facute de parintii nostri intre preturile de acum si cele din tineretea lor. Probabil asa vom povesti si noi copiilor, nepotilor.

Acum, sa revenim la telefoane. Odata cu aparitia de modele noi, apar si solutii noi de creditare. Sunt putini oameni care vor achita cash valoarea de 1000 de euro. Majoritatea va alege o solutie de creditare sau, mai ales, un plan de abonament, din partea companiilor de telefonie.

Asta este realitatea, viata devine din ce in ce mai scumpa. Totusi, vom continua sa aruncam banii pe lucruri care se devalorizeaza repede sau ne vom orienta spre altceva?

 

 

Aici discutam