Google Chromecast strica reteaua Wi-Fi

Google a confirmat ca produsele din gama Google Home si Chromecast pot cauza probleme in functionarea routere-lor, probleme ce duc la caderea retelelor Wi-Fi.

 

Potrivit unui inginer de la TP-Link, ce a investigat problema, defectiunea e provocata, de aparatele Google, din cauza ca trimit prea multe pachete de date in intervale prea scurte de timp. Aceste pachete genereaza un trafic prea mare, care poate provoca defectiuni routere-lor.

Se pare ca problema apare in cazul mai multor aparate, de la mai multi producatori, cum sunt Asus, Linksys, TP-Link, Synology sau Netgear, aparate ce se gasesc in  majoritatea caselor consumatorilor. Un purtator de cuvant, de la Google, a confirmat ca o echipa de ingineri lucreaza deja la o solutie pentru aceasta problema.

Reprezentantii TP-Link declara ca au descoperit deja una dintre cauzele care stau la baza defectiunilor. Din datele pe care acestia le-au adunat pana acum, problema pare sa fi aparut odata cu lansarea unor update-uri ale sistemului de operare Android si ale Magazinului Play. Defectiunea poate aparea atunci cand aparatele Google ies din stand-bye si intra in modul normal de functionare. Pentru a mentine o conexiune in timp real intre ele, acestea trimit pachete de date la intervale de cca 20 de secunde. Totusi, atunci ele ies din stand-bye pot sa trimita pana la 100.000 de pachete, in acelasi interval de timp,  lucru ce duce la suprasolicitarea retelei si a router-ului, producand probleme de conexiune la internet.

TP-link vine si cu o solutie la aceasta problema. Inginerii lor au lansat un firmware la routere, care ajuta la o functionare normala a aparatului. Alta solutie ar fi sa scoateti aparatul Google din prize daca aveti probleme cu reteaua Wi-Fi.

Aici discutam