Google Meet e gratuit pe 30 septembrie

Google vine in sprijinul celor fortati de epidemia de Covid19 sa lucreze de acasa si isi deschide programul de videoconferinta Google Meet pentru toata lumea ce doreste sa-l foloseasca.

Pentru a putea folosi aceasta aplicatie este necesar sa ai un cont Google. Utilizatorul nu va putea accesa pur și simplu un link pentru a se alătura unei videoconferințe. Serviciul de videoconferinta nu are limita de timp si poate sustine pana la 100 de persoane. Pentru pesoane juridice exista si o versiune speciala, care sustine pana la 250 de participanti. Din 30 septembrie, Google Meet, va fi restrictionat in folosire, la o durata de maxim 60 de minute. Cine doreste sa tina o conferinta mai lunga, va trebui sa plateasca.

Utilizatorii care au folosit deja aplicatia, probabil, ca si-au dat seama ca aceasta nu e altceva decat un urmas al Hangouts Meet. De fapt, transformarea face parte din procesul gandit de echipa de marketing de la Google, de a cosmetiza brandul Hangouts. Compania pare că vrea să scape de istoricul fracturat și complicat al aplicațiilor de mesagerie și videoconferință. În acest scop, inclusiv Hangouts Chat, concurentul Slack and Team, a fost redenumit recent Google Chat.

Aici discutam