Google prezinta android go

Google prezinta oficial Android Go. Cu acesta compania doreste sa mareasca vanzarea telefoanelor cu specificatii mai slabe, destinate pietelor in curs de dezvoltare.

Google spune că Android Go va fi, practic, o versiune ușoară a viitorului Android O, dar concepută pentru a funcționa pe smartphone-uri care au 1 GB sau chiar 512 MB de memorie RAM. 

În plus față de sistemul de operare modificat pentru a funcționa pe dispozitive cu memorie redusă, aplicațiile care vor fi disponibile din Magazin Google Play vor fi, de asemenea, optimizate pentru a rula pe hardware-ul inferior.

Un exemplu de astfel de aplicație este YouTube Go. Când rulează pe un smartphone Android Go, aplicația va permite utilizatorilor să vadă cadre de previzualizare ale oricărui videoclip dorit. Aplicația acceptă, de asemenea, selectarea calității video a oricărui clip înainte de începerea streaming-ului.

Poate că cea mai mare caracteristică pentru YouTube Go este că va permite utilizatorilor să descarce videoclipuri pentru vizualizarea offline mai târziu dacă se află în apropierea unei conexiuni Wi-Fi. Această caracteristică este disponibilă deja pentru abonații plătiți de YouTube Red, dar va fi o caracteristică gratuită pentru aplicațiile YouTube Go și telefoanele Android Go.

Magazinul Play în Android Go va conține, de asemenea, aplicații create special pentru consumul de energie și consum de date. De fapt, gestionarea datelor este o caracteristică importantă pentru sistemul de operare, iar proprietarii unui telefon Android Go vor putea verifica utilizarea datelor direct pe panoul setărilor pentru notificări.

Google vizează o lansare pentru Android in 2018, astfel încât în ​​următoarele câteva luni vor apărea în mod clar mai multe anunțuri legate de acest subiect.

Aici discutam