Honda isi pregateste robotii pentru CES 2018

Desi e mult mai cunoscuta pentru constructia de masini, Honda investeste de ceva vreme si in robotica. De fapt este unul dintre cei mai mari investitori, in domeniu, din Japonia. Un proiect pe care s-a axat mai mult in ultima vreme este cel al automobilului autonom.

 

Proiectul despre care vorbim in acest articol nu are legatura cu industria auto si prezinta mai mult interactiunea dintre oameni si roboti si conceptul cu care se va “lauda” Honda la CES 2018. Descris cu numele 3E (Empower, Experience, Empathy) Robotics Concept proiectul prezinta 4 roboti care incorporeaza cateva tehnologii experimentale destinate sa inlesneasca partea de comunicare cu oamenii.

Primul dintre ei se numeste 3E-A18, un nume foarte usor de retinut ­čÖé si care iese usor in evidenta. Acesta isi arata compasiunea fata de oameni printr-o serie de expresii faciale foarte sugestive. In clipul de mai jos, 3E-A18 ne arata un zambet jucaus in stanga, plan indepartat.

 

In Japonia robotii au grija de batrani

 

Urmatorul robotel Honda este 3E-B18. Acesta este, de fapt un scaun mobil ce poate fi folosit atat in interior cat si in exterior. 3E-C18 prezinta un concept asemanator si vine si cu spatiu pentru bagaje. Ultimul este, cum altfel, 3E-D18 si este, de fapt un concept de vehicul autonom off-road menit sa ajute oamenii intr-o gama variata de acivitati in exteriorul casei.

Honda are deja experienta mare in robotica. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte ale lor este Asimo, prezentat ca si cel mai avansat robot umanoid din lume. Un alt gadget foarte cunoscut al firmei nipone este Walking Assist, un suport pentru solduri care ajuta persoanele cu probleme de sanatate sa se miste mai usor.

 

 

Aici discutam