HUAWEI, firma care se lupta cu Apple si Samsung

Huawei, firma ce are cartierul general in “Silicon Valley”-ul chinezesc, Shenzen-Guandong, a devenit unul dintre cele mai importante nume in lume, ajungand, in 2016, pe locul 3 in topul producatorilor de telefoane smartphone.

 

In acest moment, Huawei, este cel mai mare producator de telefoane din China si, avand in vedere cresterea surprinzatoare din 2016, are un scop foarte bine definit: locul 1 in lume.

Ren Zhengfei a fondat, in 1987, companie producatoare de echipament pentru industria de telecomunicatii, ajungand, in 2014, la un numar de 170 000 de angajati in peste 170 de tari.

Compania si-a aratat adevaratul potential odata cu lansarea flagship-ului din 2016, Huawei P9, telefon care a accelerat prezenta brandului in piata telefoanelor high-end. P9 a beneficiat de o campanie de markentig foarte agresiva, fiind promovat de vedete ca si Scarlett Johansson sau Robert Lewandowski. Un alt factor ce a contribuit la succesul telefonului consta in colaborarea, pe partea de lentile, cu Leica. Cea mai importanta inovatie a fost folosirea sistemului dual de camere, color si alb-negru, Huawei P9 fiind testat si laudat de multi fotografi de renume.

 

 

Un alt brand, ce a contribuit a susccesul Huawei, este HONOR. Acest nume este cunoscut mai mult in Statele Unite dar incepe sa urce si in topurile din restul lumii deoarece ofera un raport pret-calitate excelent. Spre deosebire de compania mama, Honor e destinat in special catre comertul online.

Huawei nu inoveaza numai in productia echipamentelor, ci a duce o noutate si la nivel de management. Compania are mai multe persoane in postul de CEO, acesta fiind ocupat de altcineva, odata la 6 luni.  

Folosofia companiei se bazeaza pe un sistem asemanator unui stup de albine, fiecare angajat e incurajat sa-si expuna ideile si sa-si aduca contributia in dezvoltarea brandului. Acest lucru este cel mai bine exemplificat prin faptul ca actionariatul Huawei este constituit in proportie de 87% din angajati. 

Identitatea culturala a Huawei este intretinuta de universitatea care functioneaza sub acelasi nume. Peste 100 000 de oameni au studiat in cadrul acestei universitati, finnd un “incubator pentru lideri si un loc unde Occidentul se interpatrunde cu Orientul”.

 

 

 

Aici discutam