iOS11. Noutati

iOS11 este unul dintre cele mai complexe update-uri ale sistemului de operare de la Apple. Varianta beta este deja disponibila pentru teste.

 

Apple a lansat varianta beta a sistemului de operare iOS11, pregatind terenul pentru lansarea, in toamna, a variantei full. Va prezint, mai jos, cateva noutati pe care utilizatorii iPhone/iPad le asteptau de ceva vreme.

Drag and Drop. Functia debuteaza in iOS11, pentru iPad si lanseaza automat aplicatia atunci cand o trageti spre marginea ecranului. 

Meniu de aplicatii pentru iPad. Noul sistem de operare introduce un meniu de aplicatii, care aduce iPad-ul mai aproape de Mac. Acest meniu poate fi accesat oricand din partea de jos a tabletei.

 

 

Atentie catre AR. Apple introduce ARKit pentru a face experienta AR mai usoara pentru utilizatorii iOS, folosing camera sau senzorii aparatului.

Screenshot/Inregistrare ecran. Acum puteti edita un screenshot inainte sa-l salvati. O alta functie interesanta este posibilitatea inregistrarii ecranului.

 

 

Suport pentru GIF-uri. Nu mai este nevoie sa instalati alta aplicatie pentru rularea gif-urilor. Apple introduce aceasta functie in sistemul de operare.

Ecran de blocare + meniu de notificari. iOS11 uneste cele doua meniuri, dand utilizatorilor posibilitatea sa vada notificarile direct in ecranul de blocare.

 

 

Update Apple Maps. Apple introduce asistenta pe benzile de circulatie si limita de viteza. O functie noua consta in aparitia hartilor indoor, acestea facand circulatia mai usoara in aeroporturi sau mall-uri.

 

 

 

Aici discutam