iPhone X are un cost de productie de 412 dolari

Circula zvonuri prin piata ca iPhone X va costa cca 1300 de euro in Romania. Este putin cam mult fata de pretul anuntat de Apple, de 999 dolari si fata de functiile anuntate, camera duala în spate, autentificare biometrica prin scanarea fetei și versiunea finală iOS11.

 

Se pare, totusi, ca pretul de productie este mult mai mic decat valorile anuntate mai sus. GsmArena a dezvaluit, prezentand o investigatie din China, un pret de cca 419 dolari, cu 60% mai putin decat pretul anuntat de Apple. Nu mai are rost sa vorbesc despre pretul “romanesc”.

 

 

Display-ul OLED, de 5.8 inci, fabricat de Samsung, constituie cea mai scumpa componenta a telefonului, cu un pret de 80 de dolari pe unitate. Memoria NAND, de la Toshiba, de 256GB costa 45 de dolari, in timp ce memoria RAM, de 3GB, are un pret de 24 de dolari.

Chipset-ul laudat de Apple, A11, este fabricat de TSMC si inglobeaza tehnologia 10nm. Pret? 26 dolari. Pe langa acesta vine modemul Qualcomm cu un pret de 18 dolari.

 

 

Senzorul 3D face parte si el din categoria pieselor scumpe cu un pret de 25 de dolari. Sticla ce il protejeaza costa 18 dolari.

Cam astea ar fi cele mai scumpe componente ale “jucariei” Apple, iPhone X. Totusi pe langa aceste costuri, mai sunt cateva care trebuie luate in calcul, logistica si marketing-ul. Si tot imi pare o diferenta mult prea mare. 

 

Aici discutam