Jumanji 2017

Jumanji este, cu siguranta, un film care nu trebuie ratat. Lansat in 5 decembrie 2017, filmul a depasit deja suma de 370 de milioane de dolari din incasari si este considerat o “surpriza placuta” de catre critici, avand parte de foarte multe recenzii pozitive.

 

Desi pornea cu o misiune destul de grea, trebuind sa faca cinefilii sa se desprinda de primul Jumanji si de Robin Williams, filmul despre care vorbim acum ne surprinde placut inca de la inceput, in principal din cauza distributiei. Aici avem cateva nume grele, Kevin Hart, Dwayne “The Rock” Johnson si Jack Black ofera garantia ca nu veti regreta timpul petrecut alaturi de ei. Langa primii trei isi fac loc foarte bine si Karen Gillan, Nick Jonas sau Bobby Cannavale. Kevin Hart si Dwayne Johnson formeaza, din nou, o echipa buna, completandu-se perfect si oferind multe momente care vor ramane in istoria cinematografiei, asa cum au facut si in “Central Intelligence”.

 

 

Povestea, atentie daca n-ati vazut filmul, incepe cu patru tineri care sunt pedepsiti sa faca ordine intr-o sala din scoala. Acolo descopera un joc pe care il conecteaza la un tv. Acum incepe partea interesanta. Dupa ce isi aleg personajul preferat, acestia sunt atrasi, pe rand in joc, trezindu-se, deodata, intr-un loc unde trebuie sa lupte pentru propriile vieti. Partea amuzanta si care, cred eu, ca da savoare intregului scenariu, este ca rolurile pe care le primesc in joc sunt cu totul opuse personajelor din viata reala. In aceste conditii, ce patru se vad nevoiti sa lase deoparte orice resentiment si sa invete sa se tolereze unul pe celalalt dar si sa se ajute pentru a putea finaliza jocul. Bineinteles ca, la sfarsit, jocul scoate ce-i mai bun din ei si ajung sa lege o prietenie frumoasa.

Filmul nu captiveaza numai prin jocul actorilor ci si prin padurile de vis din Hawaii, locul unde sunt filmate majoritatea scenelor. Jungla deasa, prapastiile foarte adanci si animalele care apar atunci cand nu te astepti, dublate de cateva cascadorii cu motociclete, foarte bine executate, reusesc sa te tina cu sufletul la gura pana la final.

 

 

Aici discutam