Mandri sa luam “muie”

Fie ca vrei, fie ca nu vrei, vezi cuvantul “muie” peste tot, pe Facebook, la tv, pe numerele auto si, mai nou, pe articole de vestimentatie. De ce se intampla asta?

 

Eu ma situez in grupul privitorilor, din decor, care s-au saturat sa ia “muie” de fiecare data cand deschid Facebook-ul sau tv-ul. Poate stii si tu grupul ala pentru care o injuratura inca e o injuratura si nu se foloseste in gura mare, decat in situatii, exceptionale, de urgenta. ­čśë Tot in acelasi grup sunt oamenii care merg pe strada, de mana cu un copil sau doi si care trebuie sa explice plodului ce inseamna “muie”. In situatia asta as vrea sa-i vad pe cei care posteaza “muie” cu atata pasiune. Chiar sunt curios ce explicatii ar putea avea… 

Noi suntem cei care inca rosesc atunci cand se uita o fata frumoasa la ei, suntem cei care trimit mesaj cu “te iubesc” in locul mult mai cunoscutului “sa vezi ce te fut”. Noi preferam sa scoatem familia la o plimbare pe dealuri, prin paduri, alea pe care le mai avem, in loc sa ne afisam in centru cu “muia” in gura. In tinerete ascultam Parazitii si BUG Mafia si aveam emotii mari sa nu ne auda parintii, nu de alta, dar mergeam direct la dentist… Acum e democratie, nu mai avem teama, avem “muia” pe tricou si suntem mandri cu asta. Nu mai suntem mandri cu nationalitatea romana, o ascundem, sau cu steagul nostru dar sutem excitati ca scrie “muie” pe haine sau pe masina. Si ce tineri si frumosi suntem… Si ce fain e sa vezi pe un deal intreg scris “Muie P#D”! Te simti ca la Hollywood, numai ca mai prost. ­čśë

 

 

Si nu, articolul asta nu e despre “muie”. De fapt e despre manipulare, manipulare in care ne lasam condusi in fiecare zi. Mai trist este ca ne si dam seama de asta dar ne complacem in aceasta situatie, pentru ca e “la moda”, pentru ca aduce o gramada de like-uri. 

Ce vad eu si sper ca vedeti si voi este ca “muia” a devenit program de campanie electorala… Va dati seama ce inseamna asta? Ca e cel mai bun lucru pe care aia au putut sa-l faca, sa-l prezinte… Si, nu, nu tin partea vreunui partid, din contra, m-am saturat de toate. Dar, daca vrem o schimbare, hai sa o gandim putin, altfel e foc de paie.

In incheiere va cer scuze pentru limbajul folosit si va rog sa fiti voi schimbarea pe care vreti sa o vedeti in lume. (adaptare dupa Mahatma Gandhi)

 

Aici discutam