Manusa “smart” Nuada iti creste puterea mainii

Pe masura ce tehnologia evolueaza, caracteristica “smart” devine asociata tot mai multor obiecte. De data aceasta vorbim despre o masnusa “smart”. Aceasta a fost creeata de o companie din Portugalia, numita Nuada.

 

Manusa Nuada mareste puterea mainii si coordonarea miscarii palmei si a degetelor. Ea actioneaza ca un suport electro-mecanic ce va ajuta sa va desfasurati activitatile de zi, cu zi. Gadget-ul contine “tendoane” electronice care ajuta la deschiderea si inchiderea palmei. Acestea sunt conectate la niste senzori care transmit catre utilizator informatii vis-a-vis de puterea de strangere a mainii sau dexteritate.

 

 

Ideea manusii bionice a luat nastere in 2013, cand Filipe Quinaz, membru fondator Nuada, a avut un accident la o mana. In acel moment era angajat al unei companii de produse textile si membru al unei echipe de studiu, in cadrul unei universitati. Ideea a venit in mod natural, din necesitate. Proiectul, inceput in cadrul universitatii, a fost definitivat dupa ce, echipa, a castigat o bursa din partea Microsoft.

Deocamdata manusa se afla inca in teste. Producatorii sai spera sa poata fi pusa cat mai repede in ajutorul celor care au nevoie de aceasta tehnologie. Va fi folosita in mod special in scop terapeutic, venind in ajutor celor care au suferit diferite accidente ce le-au limitat miscarea si dexteritatea mainii.

 

 

Aici discutam