Microlino. Un alt fel de masina electrica

Microlino este “un alt fel de masina electrica”, proiectul a doi frati elvetieni de automobil pentru orasele aglomerate si pentru cei care s-au saturat de prea multe butoane si ecrane in masina.

 

Automobilul, gandit de Oliver si Merlin Outboter, readuce in atentia publica un simbol al soselelor anilor ’50-’60. Isseta a fost o “ciudatenie” de masina, cu doua locuri, produsa de BMW si vanduta in peste 160000 de exemplare. La mai bine de 50 de ani de la incetarea productiei, cei doi entuziasti, merg, din nou pe mana simplitatii si a mobilitatii, intr-o incercare de a atrage atentia publicului catre economie si ecologie. Automobilul gandit de ei se bazeaza, deja, pe cca 7200 de comenzi si va avea prezentarea oficiala in decembrie.

 

 

Primele doua exemplare au fost produse in China, unul dintre ele fiind prezentat, ca si prototip, in cadrul salonului Auto din Geneva, in 2016. Masina a fost primita cu mult entuziasm. In numai 3 zile au fost stranse cca 500 de rezervari.

Microlino va fi construita de catre o companie italiana. Tazzari detine deja 50% din proiect si planuieste sa produca 5000 de automobile pe an. Pretul este mentinut la un nivel scazut, de cca 12000€, datorita pieselor care exista deja in piata si provin de la alte automobile. Motorul, de exemplu, provine de la un model de motostivuitor si va fi adaptat special pentru a satisface nevoile unei masini de sosea. 

Vehiculul va avea o autonomie standard de 120 de km, la o viteza maxima de 90 km/h. Incarcarea completa a bateriei va dura 4 ore si va avea un cost estimat la cca 1.5€. Microlino va avea un portbagaj cu un volum de 300l si un interior cu design minimalist. “In automobilele moderne ai atatea butoane, ca nu stiu, sincer, daca e cineva care le stie rostul la toate” spune, Oliver Outboter.

 

Aici discutam