Muniba Mazari. Tragedie transformata in succes

Muniba Mazari este, in ziua de azi, o artista foarte cunoscuta in lume, mama singura a doi copii, dintre care unul adoptat si se afla in topul Forbes ce prezinta cei mai influenti oameni in varsta de pana la 30 de ani. De asemenea este si ambasador al Natiunilor Unite, luptand pentru drepturile femeilor si egalitatea intre sexe.

 

Muniba are un mesaj care, in acest moment, devine foarte cunoscut pe toate canalele media, din partea oamenilor cu dizabilitati: “Inainte sa o priviti cu indoiala, tineti minte ca, o persoana cu dizabilitati are nevoie de empatia voastra, nu de simpatie”.

 

 

In spatele caracterului puternic, prezentat in ziua de azi, se afla o poveste care ar fi pus la pamant multi oameni. Muniba Mazari este o femeie din Pakistan, nascuta pe 3 martie 1987, pentru care, cea mai mare pasiune era pictura. In 2007 are loc un eveniment tragic care ii va schimba cursul vietii si o va transforma in luptatoarea de azi. In urma unui accident de masina, sufera o lovitura la coloana vertebrala si este nevoita sa petreaca 2 ani intr-un spital. In urma acestei lovituri, isi pierde abilitatea de a-si folosi picioarele, fiind nevoita sa foloseasca un scaun cu rotile pentru tot restul vietii. Ca si cum asta nu ar fi fost suficient, Muniba afla, de la doctori ca nu va mai putea fi mama. In urma acestei tragedii, atat sotul cat si tatal ei, decide sa o paraseasca si sa-si refaca viata in sanul altei familii.

 

 

Ce trebuie sa faci pentru a avea succes.

 

Cu ajutorul doctorilor dar si al fratelui sau, Muniba Mazari reuseste sa lase in urma povestea trista si se hotaraste sa-si urmeze visul din copilarie, acela de a deveni o pictorita de succes. Primul sau client a fost chiar guvernatorul statului Punjab, Salman Taseer, care a cumparat toate tablourile pentru a o motiva si pentru a-i da un motiv sa mearga mai departe. Artista se amuza privind oamenii care ii lauda culorile vii din tablouri, mirandu-se cum de nu vad, acestia, tristetea din picturi. Muniba nu a renuntat nici la visul de a deveni mama, pentru a doua oara si a ales sa adopte un baiat, ce are, in prezent, 3 ani.

Pe langa pictura si viata de familie, Muniba Mazari a devenit si prezentatoare tv, in cadrul postului national din Pakistan, fiind prima persoana care face acest lucru din scaun cu rotile. Dar nici asta nu a fost suficient. Astfel, artista, a devenit prezentatoare de moda pentru Tony&Guy si ambasador al brandului The Body Shop.

 

 

Muniba Mazari a inceput sa tina discursuri motivationale pe platforma Ted. Discursurile sale au un impact foarte mare deoarece prezinta povesti inspirate din propria viata. Aceasta crede ca, desi, avem foarte multe restrictii in jur, sufletul fiecarei persoane ar trebui sa fie liber. Eliberarea sufleteasca ne ajuta sa depasim temerile, sa ne deschidem inimile si sa ne urmam visele. Muniba considera ca simplul fapt ca ne trezim in fiecare dimineata, ca respiram, reprezinta o binecuvantare pentru care ar trebui sa fim recunoscatori si pe care ar trebui sa o folosim in constructia propriei vieti.

 

 

Aici discutam