Nokia vrea diversitate in 2018

E clar pentru toata lumea ca anul trecut a fost unul “de reclama” pentru Nokia. Brandul este inca foarte puternic si incearca sa lanseze telefoane noi bazandu-se foarte mult pe amintirile placute create de seria Lumia.

 

HMD Global vrea sa mareasca vanzarile bazandu-se pe diversitate. Astfel, compania din spatele brandului Nokia, a prezentat, la MWC (Mobile World Congres), o serie noua de smartphone-uri care vor intra in piata globala in 2018. Acestea sunt Nokia 1, cel mai ieftin telefon al companiei, a doua generatie Nokia 6 si Nokia 7 Plus, un model mai mare al celui care a fost vandut numai in China anul trecut, Nokia 7.

 

Nu vom pierde prea mult timp ca sa vorbim despre specificatiile fiecarui telefon. Dupa cum puteti vedea, din imaginea de mai sus, acestea urmeaza trendul pietei. Nokia 1 are functii normale pentru un telefon de buget, Nokia 6 tinteste segmentul mid-range, in timp ce Nokia 7 Plus urmeaza o cale deschisa deja de ceilalti mari producatori cu ecran 18:9 si sistem dual de camere.

Daca vorbeam, in deschiderea articolului, despre asemanarile cu seria Lumia, acest lucru devine foarte evident daca ne gandim la Nokia 1. Telefonul vrea sa atraga clientii tocmai prin asemanarea cu telefoanele Windows Phone. Daca nu prea avem ce sa vorbim despre specificatii, design-ul te atrage din prima. Chiar daca este un telefon de buget, HMD Global a folosit materiale de calitate in constructia acestui aparat. Telefonul, care va putea fi personalizat cu o serie de capace in culori diferite, va rula Android Oreo (Go Edition) inca de la primele livrari, din aprilie. Telefonul va fi disponibil la un pret de cca 69 de euro.

 

Photo via Engadget

 

Pentru Nokia 6, a doua generatie, urmeaza lansarea in plan global dupa ce a fost prezentat in China, inca din ianuarie. Vandut la un pret de cca 279 de euro, telefonul nu are multe imbunatatiri fata de modelul anterior dar surprinde printr-un design mai rafinat. Telefonul este construit dintr-o singura bucata de aluminiu, fapt care ii ofera o oarecare tenta de lux. Pe langa asta, cele doua culori se imbina foare bine si duc mai departe ideea de telefon rafinat.

 

Photo via Engadget

 

Daca marginile ascutite si drepte ale Nokia 6 nu v-au convins, atunci Nokia 7 Plus o sa va placa mai mult. Telefonul cu ecran de 6 inci vine sa completeze piata cu specificatii de top. Printre acestea se numara formatul de 18:9 a ecranului, sistemul dual de camere de pe spate (12 si 13 megapixeli) dar si camera frontala de 16 megapixeli. Pretul estimat la valoarea de 399 de euro il situeaza undeva intre segmentul mid-range si treapta flagship-urilor.

 

Photo via Engadget

 

Aici discutam