Numere cu ghinion

Ziua de vineri, 13, este considerata de multi oameni ca fiind o zi ce aduce ghinion. In 2017 am avut 2 zile de acest tip, 13 ianuarie si 13 octombrie. E bine, e rau? Totusi, se pare ca sunt si alte numere “cu ghinion”, 4,8, 17 sau 39. Probabil ca veti privi cu alti ochi aceste cifre dupa ce veti afla ce reprezinta ele in lume.

 

In Afganistan numarul 39 este considerat blestemat si este, pe cat posibil evitat din cauza ca se pronunta la fel ca si expresia “vaca moarta”, din limba afgana, dialectul Dari.

In Bulgaria se spune ca numarul 8 aduce ghinion. aceasta gandire s-a nascut din cauza faptului ca mai multi oameni care avea numarul de telefon 0888-888-888 au murit in mod tragic. Primul proprietar se pare ca a murit din cauza unor radiatii. Urmatorii doi oameni care au avut acest numar de telefon au fost un mafiot si un om de afaceri, care au murit impuscati. Numarul este, in prezent suspendat.

 

 

In China, numarul 4 este considerat aducator de ghinion. Din aceasta cauza, se spune, ca se evita constructia cladirilor cu 4 etaje. Acest numar suna, cand este pronuntat, intr-un mod asemanator cuvantului “moarte” din limba chineza.

In Anglia se spune ca acei copii care se nasteau in ziua de vineri, 13 erau asezati pe o biblie, pentru a inlatura ghinionul. Un alt motiv pentru care se spune ca aceasta zi aduce ghinion este legat in anul 1940. Vineri, 13 septembrie, 1940, Palatul Buckingham a fost lovit de 5 bombe germane. Acest lucru era sa duca la moartea Regelui George VI si a Reginei Elisabeta.

Francezii considera numarul 13 ca fiind cu ghinion. Astfel, acestia, cred ca daca stau in numar de 13 la o masa, vor atrage ghinionul catre ei. Pentru a evita acest lucru, ospatarii obisnuiesc sa aseze cate un ou la aceste mese, reprezentand al 14-lea om.

In Italia, numarul care aduce ghinion este 17. Italienii au aceasta credinta deoarece, daca numarul 17 este scris cu litere romane, XVII, aceste litere pot fi aranjate sa formeze cuvantul latin “vixi” care inseamna “viata mea s-a sfarsit”.

 

 

Aici discutam