Olanda testeaza insule artificiale

Olanda este recunoscuta pentru abilitatile extraordinare de a scoate pamantul de sub apa, si de a-l transforma in teren pentru locuinte. Tousi nivelul apei apei este in continua crestere si trebuie cautate si alte solutii.

 

Una dintre ele poate fi un concept de insula plutitoare pe care Institutul de Cercetari Maritime din Olanda (MARIN), il studiaza in prezent. Insula este alcatuita din bucati in forma triunghiulara, care sunt conectate intre ele, oferind stabilitate si manevrabilitate crescuta si ar putea avea o latime de pana la 5 km.

 

   

 

Testele au loc intr-un bazin de 40m, latime si lungime, spatiu care poate simula conditiile intalnite in lumea reala. Cercetatorii studiaza efectele miscarii valorilor asupra vietii pe aceasta insula si durabilitatea materialului de constructie. De asemenea trebuie studiat si efectul asupra mediului marin, pe care insula il va avea.

Daca vor deveni realitate, aceste insule vor putea fi transformate in spatii de locuit, de agrement, docuri pentru incarcarea vapoarelor sau chiar suport pentru parcuri producatoare de energie regenerabila.

 

Aici discutam