Om sarac, om bogat

Stim toti vorba “Haina il face pe om”,nu? Oare chiar asa e? Care e prima voastra reactie cand treceti prin fata unui om care cerseste?

 

Traim intr-o societate care vrea sa fim din ce in ce mai rai, mai dezbinati. Cum sa gandesti altfel cand vezi, la TV, numai stiri triste, care imprastie negativism si rautate? Nu am dreptate? Iti propun sa privesti 10 oameni care trec pe langa tine si sa vezi cati zambesc. Eu am facut asta si am observat ca traiesc inconjurat de oameni tristi… Cauzele sunt multe dar nu au legatura cu partea materiala. Bineinteles ca sunt si exceptii dar majoritatea oamenilor au alte motive. Personal cred ca e o stare de spirit, cel putin in ultimii ani. Saracii ii urasc pe bogati si invers, pensionarii ii urasc pe tineri, acestia, din urma, nu se mai sfiesc sa injure pe strada un om batran. Am ajuns sa asistam la talharii sau la furturi pe strada sau in mijloacele de transport fara sa ne gandim, macar, sa reactionam cumva. Si nu e vorba neaparat de frica. Ar fi bine sa fie asta motivul. Nu, e vorba de nepasare. Nu ne mai pasa…

Clipul urmator prezinta o situatie in care se vede clar nepasarea oamenilor. Problema e ca aceasta nepasare are legatura si cu haina de pe om. Va rog sa observati cum reactioneaza oamenii din jur in momentul in care doi oameni, unul bogat si altul sarac, se impiedica si cad pe strada. 

 

 

Aici discutam