Omul care si-a rupt gatul stranutand

Cu totii am incercat, la un moment dat, sa ne abtinem, sa nu stranutam. Nu mai faceti asta! Cel putin nu o faceti blocandu-va nasul si gura. Exista posibilitatea sa ajungeti la Urgenta cu o gaura in gat.

 

Un barbat de 34 de ani, din Marea Britanie, fara probleme de sanatate, a simtit nevoia sa stranute si a incercat sa blocheze stranutul astupand nasul si gura cu o mana. Imediat a resimtit o durere foarte mare in gat, durere precedata de un sunet ciudat. Pana a ajuns la spital, la Urgenta, si-a pierdut complet vocea si abia mai putea sa inghita. Cand l-au examinat prima data, doctorii au auzit sunete ciudate, in gatul omului, venind dinspre cutia toracica.

 

 

Testele ulterioare au aratat ca stranutul “interior” a avut o forta asa de mare incat a facut o gaura in faringele barbatului, sectiunea din gat, aflata intre gura si laringe. Si asta nu tot. Doctorii au descoperit si sursa sunetelor ciudate din gat. Acestea erau provocate de niste bule de aer care au intrat, prin gaura din faringe, pe langa tesutul gatului, spre plamani. Deoarece prezenta un risc foarte mare de infectie, barbatul a fost internat de urgenta si trecut pe un tratament cu antibiotice.

Din fericire situatia pacientului a cunoscut imbunatatiri destul de repede. Dupa sapte zile, a inceput sa fie hranit normal, pana atunci hrana fusese introdusa in organism printr-un tub, cateva zile mai tarziu fiind externat. Bineinteles, la externare, unul dintre sfaturile pe care le-a primit de la medici a fost sa nu se mai abtina niciodata cand simte nevoia sa stranute. La un control efectuat dupa doua luni de la iesirea din spital s-a constatat vindecarea completa a faringelui.

 

Aici discutam