Paine facuta din greieri

Brutaria Fazer, din Helsinki pretinde sa fie prima care ofera spre vanzare si consum o paine facuta din insecte, mai exact, faina este facuta din greieri. O franzela contine echivalentul a cca 70 de insecte.

 

Juhani Sibakov, responsabilul cu acest proiect din cadrul firmei finlandeze, spune ca “Aceasta paine constituie o sursa foarte buna de proteine si ofera consumatorului sansa de a se familiariza cu alimentele pe baza de insecte.”

Ideea de a folosi insecte in alimentatia zilnica a venit din dorinta oamenilor, in special din tarile din vest, de a proteja animalele si de a gasi surse alternative de proteine. In spiritul acestei idei, Finlanda s-a alaturat, in noiembrie 2017, unui grup de 5 tari, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Austria si Danemarca, care au legiferat integrarea insectelor in alimentatia publica.

Datorita stocului limitat de greieri, painea va fi vanduta intr-un numar de numai 11 magazine Fazer in acest an urmand sa se extinda si in celelalte 36 de locatii, avand acoperire in toata Finlanda. Compania cumpara, in prezent, faina facuta din greieri din Olanda dar este implicata si in dezvoltarea unei retele nationale de productie si distributie.

 

 

Aici discutam