Peste 150 de mii de europeni vor muri din cauza caldurii

Luna august ne-a intampinat cu un val de caldura, denumit sugestiv “Lucifer”, care ne-a dat mari batai de cap, cauzand decesul multor persoane pe continentul european. Se pare ca vestile pentru viitor nu sunt foarte bune.

 

Un raport, finantat de Comisia Europeana, a scos la iveala o informatie cutremuratoare. Se pare ca, daca nu se schimba nimic in modul nostru de viata, in jurul anului 2100, cca 150.000 de oameni isi vor pierde viata, numai in Europa, din cauza fenomenelor meteo extreme.

 

 

Cauza principala a deceselor va fi reprezentata de valurile de caldura, care vor aduce temperaturi tot mai ridicate.  Cresterea populatiei si urbanizarea vor contribui cel mai mult la escaladarea temperaturilor si la schimbarile climatice care vor urma.

Ca sa va dati seama ce va urma, raportul Comisiei Europene, arata ca au avut loc cca 3000 de decese pe an, intre anii 1981 si 2010. Aceasta cifra se va inmulti de 50 de ori pentru intervalul 2071 si 2100. La sfarsitul acestui secol 2 din 3 europeni vor fi afectati de schimbarile climatice, cca 351 de milioane de oameni.

 

 

 

Aici discutam