Porsche a fost prinsa cu “minciunica” emisiilor

Compania Porsche se alatura celor care au fost prinse cu “minciunica” emisiilor de dioxid de carbon. Dupa scandalul prin care a trecut Volkswagen au mai fost investigate si BMW, Chrysler, General Motors, Land Rover şi Mercedes. Cine a mai ramas curat?

 

Porsche sigur NU! Compania din Stuttgart a anuntat, conform Autocar, ca va chema, inapoi in fabrici, pentru teste, 60000 de automobile numai in Europa. Cifra include 53000 de automobile Macan si 6750 de bucati, reprezentand modelul Cayenne, toate cu motoare diesel.

Motoarele cu probleme sunt produse de catre Audi. Porsche Macan are probleme cu motorul 3.0l V6, in timp ce, la Cayenne va fi verificat motorul de 4.8l V8.

Autoritatea Federala de Transport (KBA), din Germania, a anuntat ca vehiculele controlate au fost depistate cu emisii mai mari pe sosea decat in testele de laborator. Astfel, Porsche, este obligata sa rezolve aceste erori, astfel incat rezultatele sa prezinte aceleasi cifre. Specialistii germani au descoperit ca motoarele diesel folosesc un sistem care le dicteaza sa aiba emisii mai mici in timpul testelor. 

Desi motoarele sunt fabricate de catre compania Audi, compania Porsche este responsabila pentru automobilele pe care le scoate in piata. Purtatorul lor de cuvant spune ca “Desi Porsche nu dezvolta sau produce motoare diesel, ca si constructor de automobile, isi asuma intreaga responsabilitate in fata clientilor.”

Problemele companiei germane nu se opresc aici. Se pare ca numarul masinilor rechemate in service se va dubla daca vor intra in investigatie automobilele vandute in toata lumea.

 

Aici discutam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one − 1 =