Porsche intra in piata automobilelor electrice cu modelul Mission E

Porsche intra in lupta pentru suprematie in competitia automobilelor electrice cu modelul Mission E. Desi Tesla domina acest segment, expertii spun ca automobilul Porsche va avea un cuvant greu de spus.

 

Proiectul Mission E a luat nastere in 2015, in Salonul Auto din Frankfurt. De atunci se lucreaza intens pentru depasirea limitei de autonomie de 500 km. O noutate consta in rapiditatea cu care se va incarca bateria. Aceasta poate ajunge la 80% incarcare in numai 15 minute. Numai astea fiind spuse si deja avem un pas important inainte.

 

 

Intr-un interviu pentru revista CarMagazine, presedintele Porsche, Oliver Blume a anuntat un pret foarte bun pentru Mission E, de cca 85000 de dolari. Daca pretul ramane valabil si dupa lansarea oficiala, masina, va fi cu numai 10000 de dolari mai scumpa decat cel mai ieftin Model S, de la Tesla si mai ieftina decat cel mai scump model al firmei respective.

Caracteristicile masinii germane suna foarte bine. Mission E va ajunge la 100km/h in 3.5 secunde si va avea o viteza maxima de 249 km/h. Automobilul va avea tractiune integrala. Bateriile vor fi amplasate in partea centrala, cat mai jos posibil, pentru a asigura o stabilitate mai buna.

Potrivit lui Oliver Blume, Porsche Mission E, va avea prezentarea oficiala in 2019 si va fi disponibila cu cateva optiuni supriza.

 

 

 

 

Aici discutam