Protectie impotriva dezastrelor naturale

Poate arata ca o minge uriasa, dar aceasta capsula sferica poate sa va salveze viata in cazul in care loveste vremea rea. Capsula de supraviețuire este un sistem personal de siguranță sub forma unei mingi uriașe care a fost concepută pentru a oferi adăpost in fata unui tsunami sau cutremur.

 

Julian Sharpe, fondatorul capsulei de supraviețuire, a declarat ca aceasta: “Oferă oamenilor posibilitatea de a avea un sistem de securitate pe propria lor proprietate, ușor accesibil zi sau noapte, și oferă cu adevărat familiei o siguranță pe care nu ar avea-o altfel.


Capsula este concepută ca o “soluție variabilă impotriva dezastrelor naturale”, conform designerilor. Ea plutește, deci nu va fi niciodată inundată de nivelul de apă care crește prea mult, așa cum se intampla în situațiile de tsunami.
Un sistem de auto-reglare, care utilizează vezicule de apă în partea de jos, o împiedică să se rostogolească. De asemenea, poate fi legata, pentru a împiedica departarea de locuinta, cu ocupanții din interior.

 


Capsula de supravietuire este realizată dintr-o carcasă și un cadru din aluminiu întărită si este, de asemenea, izolată pentru a menține o temperatura constanta la interior.Sfera
 a fost proiectată de o echipă de specialisti in ingineria aerospatiala, al cărei scop principal a fost acela de a face ca, acest sistem, să fie cât mai puternic și mai durabil posibil.
În cadrul testării inițiale, designerii au folosit un program de testare similar cu cel utilizat în industria aerospațială pentru a examina rezistența și supraviețuirea capsulei.

Capsula este proiectata sa reziste imactului initial al unui dezastru natural dar si evenimentelor ulterioare. Invelisul acesteia ofera protectie in fata loviturilor puternice si a expunerii la caldura extrema. Ca si capacitate, acest sistem de siguranta, ofera mai multe optiuni. Se pot construi capsule care sa protejeze un numar de pana la 10 persoane, astfle fiind de mare ajutor in cladiri cum sunt scolile sau spitalele.

Conceptul de, capsula de supravietuire, a fost prezentat ,pentru prima dată, de Julian Sharpe după tsunami-ul indonezian din 2004, care a luat viața a aproximativ 225.000 de oameni. El a spus: “Sistemele de avertizare timpurie moderne pot salva oriunde până la 90% din populație, însă ultimii 10% vor pieri. Într-un tsunami care expune 2,5 milioane de oameni, atunci 10% devine un sfert de milion, și acesta este un număr mare. Pentru a obține doar unu sau două procente, aceasta capsula, este o opțiune. “

 

 

Aici discutam