Salvati de la inec de o drona

Dronele nu mai sunt privite de mult ca niste jucarii. Ele au dovedit deja ca pot fi folosite in foarte multe domenii, nu doar pentru amuzament. In Australia doi turisti au fost salvati de la inec, de salvamari, cu ajutorul unei drone.

 

Salvamarii se aflau pe plaja si se antrenau in cadrul unui program de introducere dronelor in procesul de salvare a oamenilor aflati in situatii extreme. Afland despre doi oameni care se aflau in pericol de inec, acestia au luat decizia de a incerca salvarea cu ajutorul dronei.  Aparatul a ajuns in locul in care se aflau oamenii in numai 70 de secunde si a lansat o pluta care s-a umflat cand a luat contact cu apa, salvand viata celor doi adolescenti. Salvamarii ar fi avut nevoie de cca 7 minute ca sa ajunga in acea zona, timp in care s-ar fi putut produce o tragedie.

Drona apartine companiei Little Ripper Life Saver. Aceasta este specializata in fabricarea aparaturii care sa poata fi introdusa intr-o drona, pentru a veni in ajutorul oamenilor aflati in pericol. Aparatele produse de ei sunt echipate cu defibrilatoare, plute gonflabile, sisteme de protectie impotriva rechinilor sau kituri de supravietuire.

 

 

Aici discutam