Scoala viitorului

Lumea se schimba, incet dar sigur si tot mai multi arhitecti isi indreapta atentia catre energia regenerabila. Unul dintre proiectele care imbratiseaza aceasta idee este si Turnul DaVinci, proiectat de catre David Fischer.

 

In Danemarca a aparut cladirea cu cea mai mare suprafata acoperita cu panouri solare, se pare, din lume. Scoala Internationala din Copenhaga are un numar de 12000 de panouri solare care acopera peretii exteriori, pe o suprafata de cca 6050 de metri patrati. Acestea reusesc sa genereze peste 50% din necesarul de electricitate al cladirii. Proiectul arhitectural apartine firmei C.F.Møller, castigatoare a premiului ICONIC Award 2017

Scoala este echipata cu un sistem performant de recuperare a apei de ploaie, iluminare economica, bazata pe tehnologia LED si acoperis “verde” acoperit de vegetatie. Cladirea este, potrivit arhitectilor care au gandit-o, nu numai o minune arhitecturala dar, mai ales, o structura revolutionara, menita sa micsoreze cat mai mult amprenta de carbon a celor care isi desfasoara activitatea in complex.

 

 

Aici discutam