Sharp aduce tehnologia 8K in piata TV

Desi tehnologia 4 K mai are inca multe de spus, Sharp face un pas inainte si anunta o serie noua de televizoare, Aquos 8K Series, care va suporta rezolutie 8K.

 

Noile display-uri 8K vor avea o rezolutie de 7680 x 4320 si vor “adaposti” de 16 ori mai multi pixeli decat ecranele full hd, 1080pP. Tehnologia este de ceva vreme in teste dar preturile foarte mari au mutat-o intr-un plan secund, marile brand-uri preferand sa lucreze tot cu ecrane 4K. 

 

 

Sharp face un pariu riscant cu prima serie de televizoare 8K, dupa cum spun chiar reprezentantii firmei, lansand aceasta tehnologie catre consumatorii “casnici”. Desi nu avem multe specificatii inca, Sharp a prezentat un model care va fi vandut in Japonia, LC-70X500. Tv-ul are un ecran de 70 de inci, tehnologie LED backlight, ecran LCD, 4 porturi HDMI si o greutate de 42.5 kg.

Inca nu avem date in legatura cu pretul dar, se pare ca acesta se va incadra in trend-ul pietei, si va avea o valoare asemanatoare tv-urilor de top cu aceeasi dimensiune. 

Constienti de lipsa continutului 8K, reprezentantii Sharp anunta pregatirea unei game de camere video 8K. Acestia lucreaza si la o serie de receiver-e care vor face upscalling catre rezolutia 8K.

Aici discutam