Shot Caller. Un film despre consecintele vietii de puscarias

Shot Caller prezinta drama unui om normal care ajunge in inchisoare, in urma producerii unui accident rutier. Pe langa elementele specifice acestui gen de film aflam implicatiile din spatele “cortinei”, in special cum se poate schimba viata unui om in penitenciar dar si relatia cu familia de afara si schimbarile, inevitabile, care se produc.

 

Filmul, regizat de Ric Roman Waugh, promite sa arate bine in topul incasarilor de box office, mai ales daca ne uitam la actorul din rolul principal, Nikolaj Coster-Waldau, starul din Game of Thrones.

Jacob, un om normal din Pasadena, ajunge in inchisoare deoarece provoaca un accident rutier in urma caruia un pasager al masinii sale isi pierde viata. Aici, el aste nevoit sa invete sa se descurce ghidandu-se dupa alte legi. Fiind prins la mijloc in lupta dintre “albi” si “negrii”, Jacob , se vede nevoit sa treaca de partea arienilor pentru a-si asigura supravietuirea in penitenciar. In timp ce patrunde tot mai adanc in lumea traficului de droguri, este nevoit sa renunte la familie pentru a-i proteja. Greu de inteles pentru cei “de afara”, Jacob este nevoit sa faca orice pentru a-si asigura supravietuirea. Cand credea ca planul a iesit perfect si ca va putea avea o viata normala, dupa ispasirea pedepsei, lucrurile se complica.

Filmul este despre viata, despre sensul acesteia. Ce putem intelege privindu-l este ca povestea noastra, parca, este scrisa inainte sa ne nastem si orice vrem sa facem ca sa o schimbam nu poate avea sorti de izbanda. Viata isi urmeaza cursul stabilit si nu trebuie decat sa-l acceptam.

In afara scenelor de lupta, filmul Shot Caller, prezinta, inca o data rasismul existent in inchisorile din Stalele Unite dar, mai important, intoarcerea oamenilor la instinctele primare, de supravietuire.

 

 

Aici discutam