Snapseed. Cea mai buna aplicatie de editare foto pentru android

Snapseed este, dupa parerea mea, cea mai buna, cea mai completa aplicatie de editare foto pentru Android. Desi este in piata din 2011, nu este foarte cunoscuta pentru ca sunt prea multe aplicatii de acest fel, multe dintre ele cu optiuni putine dar foarte usor de utilizat. Totusi, daca vreti o aplicatie intuitiva cu foarte multe filtre si multe posibilitati de reglaj manual, Snapseed este solutia perfecta.

 

Sunt un fan al fotografiei cu telefonul mobil. Nu detaliez aici avantajele sau dezavantajele fotografiei facute cu telefonul in detrimentul celei facute cu o camera foto. Daca esti mereu plecat si vrei amintiri, e mai usor sa ai la indemana un telefon cu o camera buna decat sa cari un aparat foto. Si, daca pozele tale nu ies mereu asa cum doreai sau camera telefonului nu este cea mai buna, solutia este o aplicatie de editare. Bineinteles ca, fiind mereu pe drumuri, mai exact pe dealuri sau prin paduri ­čÖé , nu am la indemana un laptop, nu mai vorbesc de un scaun sau un birou, ca sa pot edita o poza. Aici intervine Snapseed. Stai frumos pe iarba si faci dintr-o poza banala o adevarata capodopera, stiti voi, de-aia care sa adune sute de like-uri. ­čśë

In cele ce urmeaza, va voi arata cum se poate transforma o poza si cum puteti folosi aplicatia pentru a obtine fotografia perfecta.

Trebuie  sa instalati Snapseed din Google Play. Apoi o instalati, o deschideti pe telefon si alegeti o poza. Apropos, puteti folosi aplicatia atat in modul Portret cat si in Landscape. 

 

 

Dupa cum vedeti, din imaginea de mai sus, puteti alege o poza din folderul preferat, indiferent ca e vorba despre imagini folosite recent, folderul camerei sau chiar din Google Drive sau Google Photos.

Dupa ce ati ales poza, puteti trece direct la editare. Se deschide o fereastra ce va ofera trei directii, Aspecte, Instrumente, Exporta. Sa apasam Aspecte. Aici puteti alege din cateva moduri predefinite, in functie de ceea ce vreti sa obtineti, detalii, luminozitate, culoare.

 

 

Daca aveti timp mai mult si doriti o editare mai atenta, trebuie sa alegeti meniul Instrumente. Aici trebuie sa aveti rabdare ca sa alegeti functia potrivita. Recomand sa intra╚Ťi la Detalii si in tabul Optimizeaza. Aveti cateva poze, de exemplu, la sfarsitul articolului.

 

 

Indiferent ca vreti sa optimizati fotografia, sa adaugati efecte HDR rame sau text, in acest meniu veti putea gasi, cu siguranta, tot ce cautati.

Spor la editare!

 

 

Aici discutam