Sony va face cunostinta cu Aibo, cainele robot

Sony aduce in lumina reflectoarelor un proiect foarte interesant, care va da un nou sens ideii de smarthome. Aibo este un caine robot care promite sa devina un prieten bun al fiecarui membru al familiei.

 

Proiectul Aibo a luat nastere prima data in 1999 dar a fost intrerupt din cauza ca ideea de inteligenta artificiala nu era asa de cunoscuta atunci. In ziua de azi, lucrurile s-au schimbat complet, aceasta fiind inglobata in multe dintre gadgeturile pe care le folosim in viata de zi cu zi.

Noul Aibo nu va avea numai rolul de caine robot. El va fi asistentul vostru personal si va va ajuta sa controlati aparatele “smart” din casa. Puteti sa va ganditi la el ca si la un difuzor care face parte din “smarthome”, ca si Google Home sau Amazon Echo dar sub forma unui catel. De ce au ales aceasta forma? Pentru ca Sony vrea sa fie cel mai bun prieten al omului, al noului om conectat la smarthome. Pentru a face lucrurile sa evolueze mai repede, trebuie sa va spun ca sistemul de operare din “creierul” lui Aibo va fi open source. Asta inseamna ca orice developer va putea imbunatati programul si va putea adauga functionalitati.

Pentru noul proiect, Sony, va reuni echipa de ingineri din spatele conceptului initial. Acestia vor lucra la un proiect propriu de inteligenta artificiala dar nu vor avea la dispozitie cantitatea de informatii pe care o are Google sau Amazon. Cu toate astea, asteptam lucruri foarte interesante de la firma nipona.

 

 

Aici discutam