SpaceX trimite doi oameni in jurul Lunii

Compania fondata de catre Elon Musk, SpaceX si-a dezvaluit planurile de a trimite doi oameni, intr-o calatorie in jurul Lunii. Acest lucru se va realiza cu ajutorul unei capsule autonome. Calatoria este programata pentru acest an.

 

Calatoria in jurul Lunii este, de fapt, un test pentru ultimul propulsor al companiei, Falcon Heavy. Scopul sau principal este de a duce oameni pe Marte. Pana atunci, se pare ca va transporta doi calatori pana la Luna. 

Falcon 9 Heavy va transporta pe orbită capsula Dragon Crew, iteraţia destinată pasagerilor umani a Dragon 2, modulul folosit pentru aprovizionarea Staţiei Spaţiale Internaţionale. Elon Musk nu a spus încă nimic despre identitatea celor două persoane însă toate informaţiile duc către organizarea unui zbor ”de agrement”. Nici preţul plătit nu a fost dezvăluit publicului, însă putem presupune că acesta se ridică la câteva milioane bune de dolari per bilet.
In drumul sau catre Luna, capsula Dragon Crew va folosi traiectoria urmata de catre misiunile Apollo. Aceasta va trece razant pe langa satelitul Pamantului dar nu va ateriza pe acesta, ci va mai parcurge o scurta distanta si se va intoarce.

 

Aici discutam