Tashirojima, insula pisicilor

Tashirojima este o insula mica, din regiunea Miyagi, Japonia, care a devenit cunoscuta in lume sub denumirea de “insula pisicilor” datorita numarului mare de feline, mult mai mare decat al oamenilor, ce traiesc in acest loc.

 

Insula are, in acest moment, cca 100 de locuitori stabili cu mult mai putin decat in anii ’50, cand populatia insulei se ridica la 1000 de locuitori. Daca numarul oamenilor este in scadere, nu acelasi lucru putem spune despre numarul pisicilor care “locuiesc” aici. 

 

 

Felinele au fost aduse, pe Tashirojima, de crescatorii de viermi de matase, pentru a le proteja fermele impotriva rozatoarelor. Numarul pisicilor a crescut si datorita pescarilor care le-au adoptat si hranit. In timp intre oamenii de pe insula si pisici s-a format o legatura care nu mai poate fi intrerupta de nimic. Pescarii chiar au inceput sa le studieze comportamentul si sa anticipeze, in urma acestuia, starea vremii si schimbarea conditiilor atmosferice. In scurt timp acestea au depasit numeric locuitorii din Tashirojima si au devenit o atractie inestimabila chiar si din punct de vedere turistic, oameni din toata lumea devenind interesati sa le fotografieze.

 

 

Pentru a a intelege mai bine pana unde a ajuns legatura oamenilor cu pisicile, trebuie sa va spun ca, in districtul Miyagi, au fost construite 10 altare inchinate felinelor. De asemenea, exista si 51 de monumente de piatra, in forma de pisica, in special in partea sudica a districtului, unde erau amplasate majoritatea fermelor de viermi de matase.

 

 

Aici discutam