Toyota testeaza masini cu Inteligenta Artificiala

Toyota se alatura trendului industriei auto mondiale, care  se intreapta, cu pasi mari, spre introducerea masinilor autonome pe sosele. Se pare ca masinile care se conduc singure sunt viitorul. Marii producatori testeaza deja astfel de automobile pe drumurile din Statele Unite. Desi testele sunt incurajatoare, inca, nu putem spune ca, aceste masini, reusesc sa reactioneze ca si un sofer experimentat.

 

 

Dupa ce a prezentat un model concept care prezinta viitoarea linie de masini autonome, Toyota a anuntat ca va incepe testarea acestor vehicule, pe sosele, in anul 2020. Spre deosebire de care au inceput deja testele, firma nipona promite un concept mai complex de Inteligenta Artificiala, care va fi inglobat in modulul de comanda al masinilor.

“Soferul inteligent” se numeste Yui si va fi introdus in gama de masini autonome Concept-i. Totusi, Yui, nu seamana cu ceea ce inseamna acum Inteligenta Artificiala in domeniul auto. Toyota doreste ca “acesta” sa poata comunica, verbal, cu soferii, sa invete sa-i cunoasca mai bine, sa le foloseasca preferintele, obiceiurile, chiar si emotiile, pentru a conduce masina intr-un mod cat mai apropiat de cel al acestora si, bineinteles, sa-i conduca in siguranta la destinatie.

Daca ti-a placut articolul da-ne un like la pagina de Facebook aici.

 

Aici discutam