Transalpina

Dupa o tura pe Transfagarasan, urmata de 6 nopti la mare, mi-am data seama ca mai am, totusi 2 zile de concediu… Ce puteam sa fac? Sa merg pe Transalpina! ­čÖé

 

Traseul ales de mine a fost unul, mai “extrem”. Am lasat autostrada deoparte si ales intrarea pe Cheile Jietului, la Petrosani faceti stanga, spre Parang, e usor traseul, mai ales daca aveti un gps sau un telefon cu Waze . Drumul e “in lucru” cca 20 de km, asa ca aveti nevoie de rabdare si telescoape bune dar merita sa vedeti zona.

 

 

Cand iesi de pe Cheile Jietului, “dai” direct in Transalpina. Drumul este inca marcat cu banda galbena si nu are parapeti in multe locuri dar asfaltul este excelent si se poate parcurge foarte usor. Nu este la fel de spectaculos ca si Transfagarasanul dar ofera, totusi niste privelisti de vis. 

La intoarcere am ales drumul spre Sebes si popas Cabana Oasa, langa lacul cu acelasi nume. Aici, mi-am promis ca o revin si pentru cazare deoarece am dat peste niste cabanute misto de tot, de lemn, care trebuie, neaparat, probate ­čÖé .

 

Aici discutam