Un colegiu din China ofera cursuri de jocuri video

In era tehnologiei, sportul devine o disciplina la care participa tot mai putini elevi. Terenurile de fotbal sunt abandonate si asteapta sa fie acoperite de vegetatie. Sportul virtual sau eSportul, asa cum suna ultima denumire, castiga tot mai mult teren. Copiii prefera sa petreaca mai mult timp in fata calculatorului sau a consolei de jocuri decat pe terenul de sport.

 

Dupa investitii majore in sport, care par a nu avea rezultatele scontate, chinezii se reorienteaza spre domeniul virtual si incep sa investeasca in arene eSport. Acestea nu sunt altceva decat niste locuri in care pasionatii de jocuri video se pot intalni si se pot inscrie in competitii ca si in cazul sportului in aer liber. In acest moment, in lume, au loc intreceri, campionate de jocuri si premiile sunt din ce in ce mai atractive.

Un colegiu din China, mai exact Colegiul Tehnic din Lanxiang a lansat, anul trecut, un program de cursuri pentru cei care vor sa isi imbunatateasca capacitatea de a face fata jocurilor video. In foarte scurt timp, aproximativ 50 de studenti s-au inscris in acest program. Pe parcursul unui an, cursantii, si-au imbunatatit experienta de gameplay in jocuri ca si League of Legends, Overwatch sau Counter-Strike. Pe langa asta, au participat si la cursuri teoretice in care au invatat cum sa evolueze mai bine si sa aiba succes in aceasta industrie. Dupa primul an s-au impartit in doua grupe. Cei mai buni gameri au continuat sa acumuleze cat mai multe cunostinte in alte jocuri, in timp ce, restul, au devenit organizatori de evenimente, promoteri sau chiar antrenori pentru urmatorii cursanti.

 

 

Cursurile Scolii Tehnice din Lanxiang nu sunt deloc ieftine. Cei care doresc sa aprofundeze aceste cunostinte trebuie sa plateasca o taxa de cca 2000 de dolari. Totusi, studentii care se califica in echipa scolii beneficiaza de cursuri gratuite. Reprezentantii scolii estimeaza ca vor ajunge sa gazduiasca un numar de cca 1000 de studenti, in urmatorii ani.

Industria globala de eSporturi este intr-o crestere continua si se estimeaza ca va ajunge la o valoare de cca 905 milioane de dolari in cursul acestui an. Audienta globala va ajunge, potrivit Newzoo, la 380 de milioane de spectatori, dintre care 53% din zona Asia-Pacific. Economia Chinei este in crestere si in acest domeniu. Potrivit aceleasi firme de marketing, tot pentru 2018,se estimeaza venituri de cca 164 de milioane de dolari si o audienta de cca 125 de milioane de spectatori.

 

 

Aici discutam