Un primar italian ofera 2000 de euro celor care vor sa se stabileasca in orasul sau

Daniele Galliano doreste sa atraga atentia asupra orasului Bormida. Acesta a anuntat ca ofera suma de 2000 de euro persoanelor care vor opta pentru o locuinta stabila in aceasta parte a Italiei.

 

Oraselul are o populatie de numai 394 de persoane. Primarul a inceput o campanie, in social media, prin care urmareste sa mareasca populatia stabila de aici. Desi a incercat sa profite de zona foarte frumoasa, postand clipuri cu orasul sau cu diferite momente ale zilei, cu natura, Daniele Galliano nu reusea sa trezeasca interesul oamenilor pentru a se muta in Bormida.

Interesul a crescut atunci cand a fost facuta publica oferta financiara. Oameni din toate colturile Europei au devenit, brusc, fascinati de orasel si de ideea de a incepe o noua viata aici. Pe langa bonusul de 2000 de euro, primarul ofera si o chirie mica, de 50 de euro, persoanelor care se vor muta in Bormida. Totusi, acesta a specificat ca planul sau nu a primit, inca, aprobarea consiliului local, fiind vorba numai de o problema temporara.

 

Cum se atrag turistii in Filipine

 

Bormida se afla la cca 70 de km de Genova. Orasul este potrivit pentru cei care doresc sa scape de stresul cotidian, din marile metropole. “Viata este foarte simpla aici, spune managerul unui restaurant local, avem paduri, capre, biserica si multa mancare buna.”

 

 

Daca ti-a placut articolul da-ne un like la pagina de Facebook aici.

Aici discutam