Vespa intra in piata vehiculelor electrice

Grupul Piaggio, societatea-mamă din spatele mărcii iconice de scutere cu motor, tocmai a anunțat la Salonul Auto de la Milano că Vespa va produce primul său model electric în 2018.

 

Electtrica a debutat pentru prima oară, ca si vehicul concept, la show-ul de anul trecut si acum, deoarece mai mulți producători de automobile îmbrățișează electrificarea și lanseaza vehicule electrice și hibride, compania va scoate scuterul electric pe sosele.

Electtrica nu arată prea diferit fata de celelalte scutere oferite de Vespa. Are același design ca și Primavera, un Vespa alimentat cu gaz, cu o gama de culori, inspirata din era spatiala, in care predomina cromul si albastru. Diferenta consta, bineinteles, in sistemul de propulsie. Motoreta are o putere maxima de 4kW, pe care producatorii o aseamana cu cea dezvoltata de motorul standard de 5occ. Daca la putere seamana, acceleratia va fi mai puternica la modelul electric.

 

 

Piaggio relateaza ca modelul standard Electtrica va avea o autonomie de 62 de mile, cca 100 de km, cu o singura incarcare. Compania pregateste si un model “tunat” care va avea un generator ce va dubla autonomia, ridicand-o pana la 200 de km. Totusi aceste performante sunt mult mai slabe decat ale modelului pe gaz, Primavera. Acesta are o autonomie de cca 330 de km cu alimentare. Un mare avantaj al motoretei electrice este acela ca se va putea incarca de la reteaua de electricitare, prin intermediul unei prize normale, in cca 4 ore.

Noul scuter Vespa va fi prima optiune electrica de la Piaggio dar nu va fi primul eletric de pe sosele. Rivali ca si Gogoro se afla deja in vanzare si pe strazile din lume. Electtrica va intra in productie in 2019. Deocamdata nu avem date legate de pretul cu care se va lansa noul scuter.

 

 

Aici discutam