Vrei o pauza in verdeata? Cauta Villa Vinci

In timp ce multe parcuri din tara asta se degradeaza sub privirile neputincioase sau nepasatoare ale celor care ar trebui sa le intretina, in Banpotoc, Hunedoara, un italian a deschis portile unei gradini care poarta numele nepoatei sale Zoe. Acum toata lumea poate vizita “I Giardini di Zoe”.

 

Cel care a gandit si a contruit aceasta gradina de vis se numeste Giovanni Salvatelli si e originar din zona Anconei, situata in centrul Italiei. Totul a pornit din ideea de relaxare dupa o zi de munca. La inceput, a incercat si a si reusit, sa aclimatizeze cateva soiuri de plante din tara natala. Apoi, lucrurile au evoluat in ceea ce este azi gradina din Banpotoc, Judetul Hunedoara. Aceasta zona nu s-a transformat peste noapte. Gradina, de inspiratie renascentista, a fost amenajata pe durata a 15 ani.

 

 

Daca te-ai saturat de blocurile si de praful din oras, te invit sa vizitezi “I Giardini di Zoe”, un loc unde te vei putea plimba printre plante aranjate perfect pentru a atrage privirile si vantani arteziene care te vor ajuta sa te racoresti intr-o zi mai calda.

Indiferent ca ajungi, din Deva, prin Soimus sau prin Simeria, nu vei fi dezamagit de acesta zona care si-a castigat un loc de cinste printre obiectivele turistice din judetul Hunedoara.

 

Aici discutam