Wonder Woman. Amazoane

Lansat anul acesta, in 2 iunie, filmul Wonder Woman a ajuns la 8.4 puncte in clasamentul IMBD. Acesta readuce in prim plan ideea puterii feminine, nevoia de a transforma ura in dragoste.  Femeia este mama, sora, fiica, sotie, prietena, trece prin toate rolurile de care are nevoie pentru a-si proteja apropiatii si familia.

 

 

Wonder Woman

Wonder Woman prezinta povestea printesei amazoane Diana. Aceasta se naste pe o insula ascunsa si creste imbratisand spiritul razboinic feminin, pregatindu-se pentru a fi o luptatoare de temut. Destinul acesteia se dezvaluie cu adevarat cand, pe insula, se prabuseste un pilot american, care ii povesteste despre ce se intampla in restul lumii. Diana se alatura acestuia, parasind impreuna insula pe care a crescut, in speranta ca-si va descoperi adevaratul destin, sub numele Diana Prince.

 

Amazoane

Acum hai sa vedem de unde vine ideea de amazoane, de femei razboinice, crescute intr-o lume fara barbati, in spiritul razboiului.

Amazoanele apar în mituri și legende grecești, însă trăsăturile lor rămân aproximativ aceleași: urăsc toți oamenii, trăiau în afara limitelor societății grecești obișnuite și, cel mai important, erau fiicele lui Ares, zeul grec al războiului.

Se spune ca regatul amazoanelor era situat la Pontul Euxin. Acestea erau conduse de regina Hippolyta. Se intalneau numai o data pe an cu barbatii, pentru a-si asigura continuitatea. În cazul în care se nastea un copil, daca noul-născut era fată, ea rămânea împreună cu mama în tribul de amazoane si era invatata sa se ocupe de agricultura, vanatoare si razboi. Dacă se năștea băiat era trimis să locuiască împreună cu tatăl său, iar în cel mai rău caz era omorât. 

 

 

Arheologii sugerează că triburile străvechi ale femeilor războinice au existat într-adevăr, dar este puțin probabil ca istoricii greci să portretizeze amazoanele după ceva din viața reală. Se pare ca aceste femei au fost caracterizate doar ca fiind acerbe și puternice pentru a face ca războinicii greci care le-au învins să pară chiar mai puternici și mai puternici prin comparație.

 

La fel ca amazoanele mitice, Diana / Wonder Woman este întotdeauna portretizată ca străină umanității. Ea găsește oamenii fascinanți și dorește să îi protejeze, dar rămâne un outsider, un membru al unei rase aproape uitate. Dar, spre deosebire de Amazoanele Grecilor, Diana rareori vede înfrângere.

 

 

Aici discutam