Wuhan, orasul verde al Chinei

China a inteles ca trebuie sa introduca masuri drastice pentru oprirea poluarii, fiind cunoscut faptul ca are unele dintre cele mai poluate orase din lume.

 

 

In acest plan de reducere a poluarii, este inclus si proiectul constructiei Turnurilor Pheonix, in orasul Wuhan, care, odata construite, vor deveni cele mai inalte si cele mai “verzi” structuri.

Pe langa proiectul celor doua turnuri, in Wuhan, se desfasoare si alte proiecte menite sa ecologizeze zona, printre acestea aflandu-se un parc ecologic enorm, menit sa furnizeze energia necesara sustinerii activitatilor in oras dar si o cladire care va deveni, dupa finalizare, cea mai sustenabila cladire de birouri din lume.

Conform arhitectilor firmei Chetwood, care se ocupa de acest proiect, Turnurile Pheonix, au la baza simbolul traditional chinezesc a doua pasari Pheonix, Feng si Huang.

 

 

Cu o inaltime finala de cca 1 km, cladirile, folosesc tehnologie sustenabila la scara mare. Turnul Feng va avea un canal central gol, numit “horn termal”, care va folosi avantajul lacurilor din zona pentru a atrage aerul rece din jurul acestora, pentru a actiona o turbina si pentru a asigura racirea cladirii. Turbina, impreuna cu panourile solare de pe suprafata cladirii, va genera electricitate pentru cele doua turnuri.

Celalalt turn, Huang, vine cu alte inovatii. Peretii din exteriorul sau vor fi acopertiti cu habitate pentru speciile de plante si insecte indigene, acestea avand si rol de a curata aerul. 

La baza turnului Feng se vor afla colectoare de apa, care vor fi folosite pentru a asigura necesarul de apa potabila persoanelor care-si vor desfasura activitatea in Turnirile Pheonix.

In marele plan de ecologizare si transformare a tarii, guvernul din China doreste relocarea a peste 260 de milioane de oameni, de la sate, catre noile orase, in scopul dezvoltarii clasei de mijloc. Pentru a asigura locuinte pentru oameni, nu se vor moderniza cladirile vechi, ci vor fi construite districte noi, in jurul oraselor traditionale.

 

 

Aici discutam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × one =